top of page
TIMBRE IN DE KIJKER

28.04.2024 - internetgazet.be

Op de EMJ-proclamatie vandaag hebben Showkoor Rise UpKinderkoor De Piccolo’s en Jeugdkoor Timbre allemaal de eerste prijs in de wacht gesleept. Dat is opvallend, omdat hiermee alle Peltse koren de eerste prijs behaalden. Gisteren viel dezelfde eer al te beurt aan Jeugdkoor De Piccolo’s en Kiliana. Net als gisteren kregen vandaag ook 3 groepen de hoogste onderscheiding, een summa cum laude: Het Nieuw Amsterdams Kinderkoor, Jeugdkoor Waelrant (Borgerhout) en het Coro Juvenil Schola Cantorum uit Guayaquil (Ecuador). Met daarnaast nog 12 cum laudes was ook de tweede festivaldag een succes! Meer foto's

alle-peltse-koren-behalen-eerste-prijs-op-emj.jpg

Our Best Summer

11.09.2023 - Fotopelt.be

We kunnen goed geloven dat de voorbije zomer voor Jeugdkoor Timbre ook de beste zomer was, want in juli behaalden ze nog goud op een festival in Rome. Maar dat weerhield hen er niet van om nog volop door te werken aan een nieuwe musical, genaamd 'Our best summer, memories that remain'. En alhoewel Albert Loos niet echt tegen een warme zomer kan, maakte hij er toch weer een prachtige fotoreeks van. Van 2 prachtige voorstellingen!

Meer foto's: https://flic.kr/s/aHBqjAUmiD

#mijnpelt #gemeentepelt #jeugdkoortimbre Albert Loos

298-10-09-2023_53180084775_o.jpg

Jeugdkoor uit Neerpelt zingt kerstliedjes in winkel om geld in te zamelen voor tickets naar internationale zangwedstrijd

24.12.2022 - vrt.be

Het lokale jeugdkoor van Neerpelt heeft tijdens het drukke kerstshoppen, kerstliedjes gezongen in de plaatselijke Delhaize. Het koor wou daarmee geld inzamelen voor tickets naar een internationale koorwedstrijd in Italië. Daar willen ze ook hun 5-jarig bestaan vieren.

In de Delhaize van Neerpelt was er vandaag geen radio te horen, maar wel een live jeugdkoor. De jongeren van Jeugdkoor Timbre hebben er een hele voormiddag de ene kersthit na de andere gezongen om het drukke kerstshoppen wat aangenamer te maken. Maar ze wilden er ook graag wat geld mee inzamelen. 

Met dat geld willen de jongeren enkele vliegtuigtickets kopen naar Italië, want daar gaan ze komende zomer voor het eerst deelnemen aan een internationale koorwedstrijd. "Normaal organiseren we elke zomer een binnenlands kamp met heel het koor", zegt koorbegeleidster Nienke Winters. "Dit jaar bestaan we 5 jaar en dat willen we toch graag vieren met een kamp in het buitenland én een deelname aan een internationale wedstrijd. Maar om die reis waar te maken, moeten we wat geld inzamelen en dat doen we natuurlijk al zingend."

Het idee om in de Delhaize van Neerpelt te zingen, komt van koorbegeleidster Joni Jaeken. "Mijn mama werkt hier en ik heb er vroeger ook gewerkt als jobstudent. Samen met mijn mama kwam ik plots op het idee om kerstliedjes te gaan zingen in de winkel. Het is ook een win-winsituatie. De klanten kunnen tijdens het winkelen, genieten van leuke, live kerstmuziek en wij kunnen wat geld inzamelen voor onze reis door uiteraard te zingen, maar ook door chocomelk te verkopen van de overgebleven Sinterklaaschocolade van de winkel." 

"De jongeren waren allemaal heel enthousiast om kerstliedjes te komen zingen", vult Nienke nog aan. "Al was de ene wel wat moeilijker uit bed te krijgen dan de andere."

Kerstliedjes in Delhaize Pelt

Jeugdkoor Timbre brengt eerste musical voor vol Dommelhof

05.10.2021 

Het voorbije weekend liep de schouwburg van Dommelhof vol voor de bijzondere musicalvoorstelling: "Wij blijven voortbestaan'. Het ging om een productie van Jeugdkoor Timbre, onder leiding van Joni Jaeken en Nienke Winters. "We zijn in 2018 ontstaan als een schoolkoor en vandaag hebben we een 30-tal enthousiaste leden verspreid over de verschillende WICO-campussen", luidt het bij de initiatiefnemers, twee oud-leerlingen van WICO Sint-Hubertus. Jaarlijks werkt de groep toe naar een volwaardige voorstelling. "De boodschap van dit stuk is toch dat we blijven doordoen, ondanks we zelf niet meer naar school gaan bij WICO en we als organisatie toch niet meer echt aan één school zijn verbonden." (gvb)

Neerpelt - Jeugdkoor Timbre Wij Blijven Voortbestaan 02-10-2021_ALB_2912 03-10-20211633328

28.04.2024 - internetgazet.be

De Happening verraste ons opnieuw met een avond vol muzikale hoogtepunten en magische momenten! Door de jaren heen is de zaterdagavondshow uitgegroeid tot een waar spektakel met een hoog showgehalte. Van het knuffelbare jongenskoor uit Tsjechië tot het Choeur Ban'afrika uit Kinshasa, elke act bracht zijn unieke flair naar voren.


Met optredens van groepen uit Spanje, Ecuador, Polen en Portugal was het een avond vol variatie. Het publiek genoot niet alleen van de nummers gezongen door de groepen in hun moedertaal, maar ook van klassiekers zoals "Never Enough" (The Greatest Showman) en "Bohemian Rhapsody".


De grootste verrassing kwam van Jeugdkoor Timbre (foto's): zij brachten een geweldige versie van “Wannabe”. Onze voorspelling is dat we de dames uit Pelt nog vaak zullen terugzien op het podium! Ook een bijzondere vermelding aan Simon Schrooten en Dorus Uijt De Willigen (Blackboard Duo), die de zaal moeiteloos wisten te enthousiasmeren met hun tweeën.


Als hoogtepunt brachten alle ensembles en orkesten uit de Happening samen het nummer “Give Us Hope” van Jim Papoulis. De Happening blijft mensen van over de hele wereld samenbrengen en laat hen genieten van de pracht van muziek maken. Meer foto's

53684237208_fdec58419e_o.jpg

Pelts jeugdkoor Timbre neemt voor de eerste keer deel aan wedstrijd en wint meteen goud

17.07.2023 - hbvl.be

Pelt - Het Peltse Jeugdkoor Timbre gooide vorige week hoge ogen - en oren - in Rome. De 23 meisjes tussen de 11 en 18 jaar behaalden er een hoofdprijs tijdens een internationale korenwedstrijd waar ze als enigen de Belgische eer hoog hielden.

Dirigente Nienke Winters en choreografe Joni Jaeken zijn apetrots. “Normaal brengen we jaarlijks een musical, maar voor ons vijfjarig bestaan wilden we iets speciaals”, vertelt Joni. Zo nam Timbre voor de eerste keer deel aan een wedstrijd en dat meteen in Rome. “Het korenfestival Musica Eterna Roma wordt georganiseerd door Meeting Musica. We hebben het ontdekt tijdens een online zoektocht. Het leek ons wel een leuke uitdaging.”

Zondag brachten de meisjes na een vijfdaags avontuur tot hun grote verrassing een gouden diploma mee naar België. En dat was niet hun enige prijs. “We hebben ook drie keer mogen optreden tijdens ons verblijf in Rome”, vertelt Joni. “Eerst tijdens een verbroederingsconcert waarbij we ook andere koren leerden kennen, zeer leuk. En dan was er natuurlijk ons juryconcert waarbij we de winnaar werden in de categorie gelijkstemmige jeugdkoren. Als mooi extraatje waren we dan ook nog eens geselecteerd bij de vijf beste koren die nog eens mochten optreden. Hiervoor moesten we twee extra a capella stukken instuderen. We kunnen niet blijer zijn met ons wedstrijddebuut.” 

WhatsApp Image 2024-03-17 at 13.55.58.jpeg

Honey Honey Here We Go Again

21.09.2022 - HAC

PELT – Op zaterdag 10 september en zondag 11 september gaven de jongens en meisjes van Jeugdkoor Timbre het beste van zichzelf tijdens hun nieuwe musical ‘Honey honey Here We Go Again’. Met deze voorstelling brachten ze, onder leiding van Joni Jaeken en Nienke Winters, het zomergevoel nog even helemaal terug naar boven. Heel wat ABBA nummers passeerden de revue zodat het enthousiasme ervan af spatte, met tweemaal een staande ovatie van het publiek tot gevolg!

Honey Honey Here We Go Again

"t Is een zwaar bestaan"

07.02.2020 - Internetgazet Pelt

Sinds de kerstvakantie is het 30-koppige schoolkoor "Timbre" van het Sint-Hubertuscollege enthousiast aan het repeteren aan hun musical "'t Is een zwaar bestaan". De musical wordt opgevoerd op zaterdagavond 7 maart (19.30 u.) en zondag 8 maart (16.00 u.) in het Hubertustheater. Er zijn vanaf morgen (08/02) tickets verkrijgbaar via het mailadres timbre.shn@gmail.com.

t-is-een-zwaar-bestaan.jpg
bottom of page